Newsletter | Número 24 - Maig 2017

Notícies

III Jornada CEJFE / EDO organitzada per la UAB

Experiències d'aprenentatge en acció

El dia 8 de maig el grup de recerca EDO i el centre d'Estudis Juridics i Formació Especialitzada van organitzar una jornada on es va reflexionar sobre les experiències aparegudes recentment en organitzacions educatives de gran prestigi. L'objectiu final va ser definir un itinerari, tenint en compte els nous escenaris de treball, per facilitar la transició de les pràctiques d'aprenentatge tradicional a les noves, com ara les xarxes socials corporatives o el model 70.

Enllaç

Els graus de la UAB milloren posicions

Rànquing del diari 'El Mundo'

 La UAB destaca un any més al rànquing sobre els 50 graus més demandats d'Espanya que elabora 'El Mundo': ha millorat els resultats del 2016 i ha assolit la segons millor puntuació, només superada per la Universitat Complutense de Madrid. Concretament, vint graus de la UAB figuren en els cinc primers llocs de la classificació a les seves respectives categories: Ciències Ambientals, Ciència Política i Gestió Pública, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i Veterinària.

Enllaç

Joaquín Gairín

Membre del Consell Escolar de Catalunya

El director del grup EDO-UAB, Joaquín Gairín, ha estat nomenar membre del Consell Escolar de Catalunya, en representació de les universitats de Catalunya. Correspon al Govern el nomenament de membres del Consell Escolar de Catalunya, a proposta de la consellera d'Ensenyament i amb la sol·licitud prèvia dels sectors representats.

Enllaç

A4A TOOLKIT

Eina d'autoavaluació per a Institucions d'Educació Superior

 La inclusió és un dels grans reptes per als actuals contextos d'educació superior que es caracteritzen per l'augment de la complexitat i diversitat dels estudiants i situacions. Davant aquest nou escenari ja està disponible l'eina d'autoavaluació A4A que ha estat desenvolupada per a les Institucions d'Educació Superior que estiguin disposades a explorar i millorar les seves polítiques innovadores i inclusives. L'eina pot ser utilitzada per persones, grups, departaments, instituts, escoles, etc.

Enllaç

Publicacions

Aprendizaje situado y aprendizaje conectado


J.Gairín

EDO-UAB


Enllaç 

Las comunidades de práctica profesional. Creación, desarollo y evaluaciónJ. Gairín 


EDO-UAB


Enllaç

 

Pròximes activitats

Fòrum Internacional de Tecnologia i Educació 2017

Bellaterra, 27 de juny de 2017

El grup EDO-UAB és l’organitzadora local la quarta edició del FIET sota el lema “FIETxs 2017: Les tecnologies digitals en els nous escenaris d’aprenentatge”, que se celebra a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona el proper 27 de juny. 

Enllaç

6º Congrés Iberoamericà de Qualitat Educativa

Barcelona, 6,7 i 8 de juliol de 2017

El 6º congrés CICE tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona. L'organitzador principal és la Comissió Iberoamericana per a la Qualitat Educativa on també hi participaran el grup recerca EDO-UAB i la Universitat Internacional de Catalunya. Aquest any la trobada es presenta amb l'eslògan "Neuroeducació: la nova frontera pedagògica". Els actes del congrés es duran a terme a la Facultat de Lletres i a la Facultat de Traducció i interpretació del Campus de Bellaterra.

Enllaç

Altres informacions

 • Máster de Direcció de Centres per a la Innovació Educativa.
  El dia 26 de maig a la tarda va tenir lloc la sessió de defensa edls Treballs finals del Postgrau en Direcció de Centres per a la Innovació Educativa, l'objectiu principal del qual és oferir una formació prou àmplia com per satisfer les necessitats formatives tant de mestres que volen accedir a càrrecs directius, com d'altres professionals. Enllaç.

 • Reunió parcial de coordinació del projecte ORACLE
  Els dies 29 i 30 de maig tindrà lloc a la seu de ESPOL a Guayaquil (Equador) la reunió parcial de coordinació del projecte ORACLE. El desenvolupament de la reunió va servir per validar el memoràndum de funcionament de les Oficines Institucionals de Equitat que van crear-se en els primers mesos. Enllaç.

 • Manuel Castells nomenat doctor honoris causa
  El Consell de Govern de la UAB investirà com a doctor honoris causa el sociòleg Manuel Castells. És un referent mundial en ciències de la comunicació i va ser l'investigador més citat d'aquest àmbit acadèmic durant el període 2000-2015. Enllaç.

 • Professores visitants
  Durant el mes de maig les professores Verónica Leiva, professora de la Universitat Catòlica de Valparaíso (Xile) i María Inés Vázquez, professora de l'Institut Universitari Associació Cristiana de Joves (Uruguai) han visitat l'EDO-UAB.   Enllaç.

 • David Rodríguez participa al Doctorat en Gestió i qualitat de l'educació que coordina la UNAN
  La setmana del 22 de maig el professor David Rodríguez, membre de l'EDO-UAB, impartirà el Mòdul sobre "Processos d'innovació i inclusivitat en els centres educatius" que imparteix la Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua. Enllaç.

 • VIII Jornades Internacionals del Grup EDO
  El 19 de maig es van celebrar les VIII Jornades Internacionals del Grup EDO a la Sala de Juntes de la Facultat de Drei i Economia de la Universitat de Lleida. La trobada tracta sobre nous enfocaments organitzatius en les organitzacions i els participants són membres i col·laboradors del grup EDO de la UAB. Enllaç.

Aquesta Newsletter té com a principal objectiu informar de tots els projectes i activitats que realitza l’Equip de Desenvolupament Organitzacional o es vinculen amb les temàtiques que desenvolupa. Esprem que les informacions destacades siguin del seu interès i agraïm que ens faci arribar les que consideri pertinents.
De conformitat amb la LO 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), els informem que el seu correu electrònic forma part d'un fitxer propietat de l'EDO-UAB per a mantenir-los informats de les activitats, publicacions, noticies, programes formatius o qualsevol altre informació que pugui ser del seu interés vinculada amb l'àmbit de recerca del grup EDO. Si desitja deixar de rebre la nostra Newsletter, pot fer-nos arribar un correu electrònic a edo@uab.cat amb l'assumpte "Baixa Llista de Distribució".

Si no pot veure correctament aquest e-mail, si-us-plau faci clic aquí