Newsletter | Número 26 - Juliol 2017

Notícies

Aprenentatge autoregulat mitjançant l'ús del feedback

Com augmentar l’aprenentatge autoregulat en els alumnes mitjançant el feedback

La Revista Internacional d’Investigació Educativa ha publicat un article sobre com augmentar l’aprenentatge autoregulat mitjançant l’ús de feedback escrit en l’educació superior. Els autors del document són els doctors en educació i pedagogia Georgeta Ion, Elena Cano-García i Maite Fernández-Ferrer. La publicació mostra els resultats del projecte “Disseny, implementació i avaluació de propostes de feedforward sostenible” que es du a terme entre els anys 2014 i 2015.

Enllaç

Aprovada la creació de la nova Càtedra DOTS

Càtedra universitat-empresa dirigida per Isabel del Arco

 S'ha aprovat la creació de la nova Càtedra DOTS Desenvolupament d'Organitzacions i Territoris Saludables, dirigida per Isabel del Arco, coordinadora de EDO-UdL.El seu objectiu principal és impulsar actuacions que potenciïn estils de vida saludables entre la població del territori i analitzar el  desenvolupament de les organitzacions que intervenen en diferents camps relacionats amb la salut i l’educació al territori,  per actuar en processos formatius i així millorar la seva eficiència.   

Enllaç

VI Congrés Iberoamericà de Qualitat Educativa

Els dies 6,7 i 8 de juliol de 2017 va tenir lloc el Congrés CICE

Celebració del VI Congrés Iberoamericà de Qualitat Educativa al Campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona. La Comissió Iberoamericana per a la Qualitat Educativa ha sigut l’organitzador principal del congrés on també ha participat el grup EDO-UAB conjuntament amb la Universitat Internacional de Catalunya. El lema del congrés d’enguany va ser “Neuroeducació: La Nova Frontera pedagògica”. 

Enllaç

Tancat per vacances

L'EDO estarà de vacances fins el pròxim 1 de setembre

Entre el dies 1 d’agost i 1 de setembre els membres de l’Equip de Desenvolupament Organitzacional de la UAB estaran disponibles únicament a través dels seus correus personals. Si desitgen posar-se en contacte amb el grup, poden fer-ho directament al correu electrònic institucional: edo@uab.cat.  

Enllaç

PublicacionsTerritoris d'intersecció entre els centres educatius i les famílies

S. Blanch, X. Gimeno, A. Careta

EDO-UAB


Enllaç Higher education in Finland, Italy, Portugal, Romania, Spain and UK. A brief overview


D. Castro, D. Rodriguez-Gómez


EDO-UAB


Enllaç

 

Pròximes activitats

V Congrés Internacional EDO 2018

Barcelona, 9,10 i 11 de maig de 2018

El 5è Congrés Internacional de l’EDO tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, a Barcelona, durant els dies 9, 10 i 11 de maig de 2018. Té l'objectiu d'analitzar el paper dels directius en la gestió del coneixement i el talent a les organitzacions, la xarxes socials corporatives per la promoció de l'aprenentatge social i l'aprenentatge en acció com a eina per al desenvolupament professional.

Enllaç

Conferència Europea sobre Recerca Educativa 2017

Copenhagen, 21, 22, 23, 24 i 25 d'agost de 2017

La temàtica de l'ECER 2017 serà "R
eformar l'educació i l'imperatiu del canvi constant: papers ambivalents de la política i la recerca educativa." L'objectiu general de la Conferència Europea sobre Investigació Educativa és crear una plataforma per iniciar, informar, debatre i promoure una investigació educativa d'alta qualitat. La conferència està organitzada per investigadors emergents i experimentats, i construeix i promou un diàleg lliure i obert i una discussió crítica.

Enllaç

Altres informacions

 • Defensa de TFM del Màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius
  Defensa dels Treballs Finals del Màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius de la UAB juntament amb la Universitat de Deusto de Bilbao. El grup EDO actua com a coordinador del programa des de la UAB. El màster proporciona als participants la formació necessària per a la tasca directiva. Enllaç.

 • VII Fòrum Internacional per a la Innovació Universitària
  Durant els dies del 12 al 14 de Julio del 2017 s’ha celebrat el VII Fòrum Internacional per a la Innovació Universitària a Vigo. Aquest fòrum ha reunit a professionals de l'àmbit universitari per reflexionar sobre els canvis i transformacions que s'estan realitzant, i avenços en les noves tendències en el desenvolupament de l'àmbit universitari i el seu impacte en el camp del coneixement i les relacions socials. Entre els professionals assistents hi ha comparegut el director del grup EDO, Joaquín Gairín. Enllaç.

 • II Jornades Pedagògiques de l'Institut Politècnic de Leiria 
  El 17 i 18 de juliol el Politècnic de Leiria va acollir les seves II Jornades Pedagògiques on el director de l'EDO i degà de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joaquín Gairín, va du a terme la conferència inaugural sota la temàtica "Programar i avaluar per competències". Aquesta sessió plenària, que va tenir lloc a l'inici de les jornades, va donar el tret de sortida a l'esdeveniment. Enllaç.

 • El repte de les organitzacions educatives actuals
  El director del grup EDO, Joaquín Gairín, ha realitzat una conferència a la Universitat ORT d’Uruguai sobre les organitzacions educatives actuals. L’objectiu de la trobada ha estat reflexionar sobre les estratègies dirigides a recuperar el sentit i la utilitat de les organitzacions educatives actuals com a instruments per a la transformació social de l’educació. Enllaç.

 • Aprovació del Pla d’Acció Tutorial de la UAB
  Ha estat aprovat Pla d’Acció Tutorial de la Universitat Autònoma de Barcelona. El PAT parteix de l’objectiu principal d’orientar i donar suporta a l’alumnat de la UAB en els diferents aspectes del seu aprenentatge i desenvolupament professional inicial, amb l’acció tutorial com a principal eina de seguiment. Enllaç.

Aquesta Newsletter té com a principal objectiu informar de tots els projectes i activitats que realitza l’Equip de Desenvolupament Organitzacional o es vinculen amb les temàtiques que desenvolupa. Esprem que les informacions destacades siguin del seu interès i agraïm que ens faci arribar les que consideri pertinents.
De conformitat amb la LO 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), els informem que el seu correu electrònic forma part d'un fitxer propietat de l'EDO-UAB per a mantenir-los informats de les activitats, publicacions, noticies, programes formatius o qualsevol altre informació que pugui ser del seu interés vinculada amb l'àmbit de recerca del grup EDO. Si desitja deixar de rebre la nostra Newsletter, pot fer-nos arribar un correu electrònic a edo@uab.cat amb l'assumpte "Baixa Llista de Distribució".

Si no pot veure correctament aquest e-mail, si-us-plau faci clic aquí