Newsletter | Número 22 - Març 2017

Notícies

Informe 8 de RedAGE

Avaluació Institucional a Iberoamèrica

Joaquín Gairín i Anna Díaz han coordinat l'informe 8 de la RedAGE que, sota el títol "Sistema d'avaluació institucional a l'ensenyament obligatòria de Iberoamèrica" recull la visió de 43 especialistes de tretze països iberoamericans sobre les maneres d'entendre i promoure l'avaluació institucional dels centres educatius d'educació obligatòria.

Enllaç

Projecte ORACLE

Reunió inicial del projecte

Els dies 8,9 i 10 es va dur a terme la primera trobada per iniciar formalment el projecte Observatori Regional per a la Qualitat i l’Educació Superior a Llatinoamèrica. Aquesta primera trobada va tenir lloc a la ciutat de Sao Paulo, Brasil. Ha esta organitzada localment per la Universitat Estatal Paulista (UNESP), conjuntament amb la col·laboració del grup EDO, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Enllaç

Ranking QS

La UAB entre les 100 millors del món

Quacquarelli Symonds (QS) ha fet públics els resultats de la setena edició del QS World University Rankings by Subject, on la Universitat Autònoma de Barcelona està entre les 100 millors universitats del món en Arqueologia, Llengües Modernes, Ciències Agrícoles i Forestals, Geografia, Ciències Ambientals, Antropologia, Ciències de la Comunicació, Economia, Ciències Polítiques i de l’Administració, Sociologia i estudis relacionats amb l’esport.
Enllaç

Reconeixement SEBAP

Beques per a la realització d'estades

 El passat dia 15 de Març, Pere Grané Feliu i Aleix Barrera-Corominas han rebut, a títol individual, un dels quinze ajuts a la mobilitat per a personal docent, investigador y estudiants de doctorat vinculats a universitat i centres de recerca que promou el SEBAP, amb la col·laboració de Javier Godó, Comte de Godó, i l’Obra Social “La Caixa”, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de la investigació i la docència a la universitat catalana.

Enllaç

Publicacions

Convivència en els centres educatius

Gairín i Barrera-Corominas

RedAGE


Enllaç 

Assessment in Higher Education


Tierno, Ion, Cano y Fernández

IJEOL


Enllaç

Pròximes activitats

Fòrum Internacional de Tecnologia i Educació 2017

Bellaterra, 27 de juny de 2017

Obert el termini per a la presentació d'aportacions.
El grup EDO-UAB és l’organitzadora local la quarta edició del FIET sota el lema “FIETxs 2017: Les tecnologies digitals en els nous escenaris d’aprenentatge”, que se celebra a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona el proper 27 de juny. 

Enllaç

CICE 2017

Bellaterra, 7, 8 i 9 de juliol de 2017

Obert el segon termini per a la recepció d'aportacions.

EDO-UAB participarà, conjuntament amb la Universitat Internacional de Catalunya, en la organització del 6è Congrés Iberoamericà de Qualitat Educativa, que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de Juliol de 2017, del qual l’organitzador principal és la Comissió Iberoamericana per a la Qualitat Educativa. La seu principal de la Trobada, que espera reunir al voltant de 1.000 participants, és el Campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Enllaç

Altres informacions

 • Resolució Convocatòria ASR
  La plaça de Tècnic Auxiliar de Suport a la Recerca vinculada al projecte “ORACLE – Observatorio Regional de Calidad y Equidad de la Educación Superior en Latinoamérica” ha quedat deserta. Enllaç.
 • Formació Docent
  Al llarg d'aquest mes de març, diferents professors vinculats a EDO-UAB s'han desplaçat a la Universitat de Tarapacá (Xile) per continuar amb les activitats de Perfeccionament Docent que s'estan desenvolupant a la universitat xilena.  Enllaç.
 • Títols propis de tercer cicle
  La UAB va estar present al Saló Futura (24 i 25 de març) per promocionar la seva oferta d'estudis per al curs 2017-2018.  Enllaç.
 • Doctorat en Gestió Educativa
  Aquesta setmana Joaquín Gairín ha participat com a docent en el Doctorat en Gestió i qualitat de l'educació que la Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua - Managua realitza des de fa ja alguns anys, i sota la coordinació de Norma C. Corea, per potenciar el desenvolupament d'aquesta línia de treball acadèmic i investigació en el context llatinoamericà.  Enllaç.
 • Declaració de la xarxa YERUN
  La Young European Research Universities Network (YERUN), de la que forma part la UAB, ha fet pública una declaració en què fa una crida a mantenir la col·laboració amb les universitats britàniques tot i la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.  Enllaç.
Aquesta Newsletter té com a principal objectiu informar de tots els projectes i activitats que realitza l’Equip de Desenvolupament Organitzacional o es vinculen amb les temàtiques que desenvolupa. Esprem que les informacions destacades siguin del seu interès i agraïm que ens faci arribar les que consideri pertinents.
De conformitat amb la LO 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), els informem que el seu correu electrònic forma part d'un fitxer propietat de l'EDO-UAB per a mantenir-los informats de les activitats, publicacions, noticies, programes formatius o qualsevol altre informació que pugui ser del seu interés vinculada amb l'àmbit de recerca del grup EDO. Si desitja deixar de rebre la nostra Newsletter, pot fer-nos arribar un correu electrònic a edo@uab.cat amb l'assumpte "Baixa Llista de Distribució".

Si no pot veure correctament aquest e-mail, si-us-plau faci clic aquí