Newsletter | Número 25 - Juny 2017

Notícies

Èxit de participació al FIETxs2017

4ª edició del Fòrum Internacional d'Educació i Tecnologia

El passat dimarts 27 de juny es va celebrar el Fòrum Internacional d'Educació i tecnologia a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Sota el lema " Les tecnologies digitals en els nous escenaris d'aprenentatge" aquesta 4ª edició del FIET va comptar amb la participació de docents d'arreu de catalunya i de països llatinoamericans.

Enllaç

Reunió del projecte ProNet

Integració dels alumnes que abandonen la universitat

 Reunió sobre el projecte ProNet a Berlín. En aquesta trobada van participar dos membres del grup EDO de la Universitat Autònoma de Barcelona, David Rodríguez-Gómez i Georgeta Ion. El projecte se centra en la identificació, la comprensió, la documentació i el reconeixement dels outcomes d'aprenentatge al llarg d'Europa per a un grup específic: els estudiants que abandonen la universitat. Amb aquesta iniciativa s'està dissenyant una plataforma online que permetrà disposar de manuals desenvolupats per documentar les qualificacions i competències dels estudiants que abandonen.  

Enllaç

Xarxes socials

Bona presència del grup EDO a les xarxes socials

L'Equip de Desenvolupament Organitzacional de la Universitat Autònoma de Barcelona està present a les xarxes socials de Facebook, Twitter i LinkedIn on s'informa dels projectes, les activitats i tota l'actualitat relacionada amb el grup de recerca. També es segueixen les novetats educatives i organitzatives d'altres grups i centres que treballen en el mateix àmbit de recerca per a estar al dia sobre l'actualitat del sector.

Enllaç

Reunió del projecte Youth i Multiplier Event

Continguts per als centres de joventut de la Unió Europea

 El projecte YOUTH, finançat en el marc de la convocatòria Erasmus+ de la Unió Europea, contempla el desenvolupament de continguts per als centres de joventut de la Unió Europea, amb la participació de 4 organitzacions juvenils, una universitat i una autoritat local. A més a més va tenir lloc una activitat per donar a conèixer els resultats aconseguits durant la primera fase del projecte en la que s'ha realitzat un estudi comprensiu sobre la situació dels centres de joventut a nivell Europeu. 

Enllaç

Publicacions

Aprendizaje situado y aprendizaje conectado


J.Gairín

EDO-UABEnllaç 

La Calidad en Educación

J. Gairín, M. Casas 


EDO-UABEnllaç

 

Pròximes activitats

V Congrés Internacional EDO 2018

Barcelona, 9,10 i 11 de maig de 2018

El 5è Congrés Internacional de l’EDO tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, a Barcelona, durant els dies 9, 10 i 11 de maig de 2018. Té l'objectiu d'analitzar el paper dels directius en la gestió del coneixement i el talent a les organitzacions, la xarxes socials corporatives per la promoció de l'aprenentatge social i l'aprenentatge en acció com a eina per al desenvolupament professional.

Enllaç

6º Congrés Iberoamericà de Qualitat Educativa

Barcelona, 6,7 i 8 de juliol de 2017

El 6º congrés CICE tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona. L'organitzador principal és la Comissió Iberoamericana per a la Qualitat Educativa on també hi participaran el grup recerca EDO-UAB i la Universitat Internacional de Catalunya. Aquest any la trobada es presenta amb l'eslògan "Neuroeducació: la nova frontera pedagògica". Els actes del congrés es duran a terme a la Facultat de Lletres i a la Facultat de Traducció i interpretació del Campus de Bellaterra.

Enllaç

Altres informacions

 • Aspectes avançats en gestió del coneixement
  El 6 de juliol el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de Barcelona acollirà una activitat sobre aspectes avançats en la gestió del coneixement: mètriques i indicadors. Enllaç.

 • Máster Oficial - Recerca en Educació
  El grup EDO coordina una de les set especialitats del màster en Recerca en Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest màster pretén capacitar professionals que, des de la investigació, puguin donar resposta a demandes socials, acadèmiques i professionals relacionades amb l'educació. Enllaç.

 • Intervisitation a Suïssa organitzada pel Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB
  El col·lectiu de professorat de l'àmbit d'organització del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB ha organitzat l'activitat intervisitation a Suïssa on han participat diversos membres del grup EDO els dies 14,15 i 16 de juny. Enllaç.

 • La UAB entre les 200 millors universitats del món en el rànquing QS
  La Universitat Autònoma de Barcelona puja fins a la posició 195, en la nova edició 2018 dels QS World University Rankings. En l'àmbit estatal, la UAB ocupa la tercera posició, per darrere de la Universidad Autònoma de Madrid i de la Universitat de Barcelona. Enllaç.

 • Guillermo Rodríguez Molina defensa la seva tesi doctoral sobre lideratge pedagògic
  El passat 2 de juny Guillermo Rodríguez Molina va fer la defensa de la seva tesi sobre el lideratge pedagògic, com a tema central, i puntualment ha analitzat la influència de les pràctiques de gestió curricular de les Unitats Tècniques Pedagògiques (UTP) en les pràctiques docents d'establiments municipals de Xile. Específicament en les regions Bío Bío i Araucanía. Enllaç.

 • Observatori Regional de Qualitat de l'Equitat de l'Educació Superior a Llatinoamérica
  El projecte ORACLE té com a finalitat promoure una estructura encarregada d'analitzar, contrastar i proposar actuacions orientades a la millora de la qualitat i equitat universitària: l'Observatori Regional es configurarà a partir de la vinculació de cadascuna de les unitats de qualitat i equitat conformades en les diferents universitats. Enllaç.

Aquesta Newsletter té com a principal objectiu informar de tots els projectes i activitats que realitza l’Equip de Desenvolupament Organitzacional o es vinculen amb les temàtiques que desenvolupa. Esprem que les informacions destacades siguin del seu interès i agraïm que ens faci arribar les que consideri pertinents.
De conformitat amb la LO 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), els informem que el seu correu electrònic forma part d'un fitxer propietat de l'EDO-UAB per a mantenir-los informats de les activitats, publicacions, noticies, programes formatius o qualsevol altre informació que pugui ser del seu interés vinculada amb l'àmbit de recerca del grup EDO. Si desitja deixar de rebre la nostra Newsletter, pot fer-nos arribar un correu electrònic a edo@uab.cat amb l'assumpte "Baixa Llista de Distribució".

Si no pot veure correctament aquest e-mail, si-us-plau faci clic aquí